Fuafuaga ma le Fa'aogaina o Mea Fa'apipi'i Fa'apipi'i

O laina faʻapipiʻi o afifi eseese e faia i pepa faʻapipiʻi e mafai ona mamanuina i sitaili eseese e tusa ai ma manaʻoga o mea faʻapipiʻi.E mafai ona faʻaofi ma gaugau i ni foliga eseese e fetaui ma manaʻoga o le puipuia o oloa.O mea fa'apipi'i fa'apipi'i fa'apipi'i o se filifiliga sili lea mo le afifiina ma e masani lava o le filifiliga muamua lea mo mea fa'aoga.

O mea fa'aoga e faia i pepa fa'a'au'au o lo'o i ai le lelei o tekinolosi fa'agaioiga faigofie, mama mama, ma tau maualalo.E mafai fo'i ona latou toe fa'aogaina tulimanu o lo'o totoe o isi oloa fa'apipi'iina, lea e fa'asaoina ai punaoa ma fa'aitiitia ai otaota.O nei mea fa'aoga e le fa'aleagaina ai le si'osi'omaga a'o fa'aoga ma e faigofie ona toe fa'aaogaina, o lea e fa'aaoga lautele ai.

Fa'ava-o-malo, o nei mea fa'aoga ua fa'atulagaina e le ituaiga 09 igoa.O le tulaga fa'ale-atunuu a lo'u atunu'u, GB/6543-2008, o lo'o tu'uina mai ai fo'i sitaili ma fa'ailoga o mea fa'aoga eseese i fa'aopoopoga fa'amatalaga masani.

mea fa'apipi'i fa'alava laupapa1

▲Siili eseese o mea fa'aoga

O a meatotino fa'aletino e tatau ona fa'amalieina mana'oga o le afifiina o mea fa'aoga e fai i pepa malo?O se fesili lea e manaʻomia e tagata mamanu ona suʻesuʻe ma suʻesuʻe.

O mea faʻapipiʻi pepa faʻapipiʻi e tele lava ina faʻapipiʻiina i foliga o mea faʻapipiʻi poʻo gaugau.I totonu o le afifi, latou te faia le matafaioi o le pa puipui ma le faʻatumu.

Muamua lava, seʻi o tatou iloiloina le malosi o nei mea faʻaoga i totonu o le afifi i le taimi o le teuina ma felauaiga.I le taimi o felauaiga, pe a tuʻuina atu le afifi i se malosi i fafo mai le faʻataʻitaʻiga (X direction), e pei o se taofi faʻafuaseʻi, o vaega i totonu o le a agai i luma i le itu faʻalava ona o le inertia, ma i luga o le itu o le gaioiga, pito i luma. ma puipui faʻapipiʻi pito i tua o le vaega o le a gaosia.aafiaga.

Talu ai o mea o le puipui faʻapipiʻi o loʻo faʻapipiʻiina pepa malo, o loʻo i ai se faʻatinoga faʻapitoa, lea o le a faʻaitiitia ai le afaina e mafua mai i le malosi o le aʻafiaga.I le taimi lava e tasi, o le vaega e mafai ona feteʻenaʻi ma puipui agavale ma taumatau puipui poʻo le afifiina i luga ma lalo o le vaega.Ona o le feteʻenaʻiga, o le a faʻagesegese vave pe taofia le gaioiga o mea o loʻo i totonu (e tutusa lava mo le itu Z).

Afai o le afifi o loʻo aʻafia i luga (Y direction) vibration ma aʻafiaga, o vaega i totonu o le a agai i luga ma lalo, lea o le a aʻafia ai le pito i luga ma lalo o le pusa afifi o vaega.I se tulaga talitutusa, ona o le pito i luga ma lalo o mea faʻapipiʻi faʻatasi ma nisi mea faʻapipiʻi, O le a faia foi se sao i le faʻaitiitia o aʻafiaga o aʻafiaga.Ma e ono fa'atupu ai fo'i fe'ese'esea'iga ma puipui e fa o le mea fa'aoga, e taofia ai pe fa'aitiitia ai le fa'agaoioiga i luga ma lalo o mea.

Vagana mo mana'oga fa'apitoa, o mea fa'aoga e le faia se sao lagolago i le afifi atoa.O le mea lea, i se tulaga lautele, i le taimi o le faʻapipiʻiina, o mea faʻaoga e naʻo se matafaioi o le vavaeeseina ma e le tele se sao i isi itu.

Se'i o tatou au'ili'ili le ono a'afia o mea fa'aoga ma atigi pusa i le taimi e teu ai ma felauaiga.Talu ai o nei mea faʻaoga e faʻatumu ai le tele o avanoa o le afifi, o mea o loʻo i totonu o le afifi e le tele se avanoa mo le gaioiga ma e mafai ona paʻi i le puipui o le mea faʻaoga., ona o le aʻafiaga o feteʻenaʻiga, o le gaioiga o mea o loʻo i totonu e taofia.O le mea lea, o vaega o mea faʻaoga e aʻafia i le aʻafiaga ma le aʻafiaga o le afifi o le a le matua faʻaleagaina.Talu ai o nei mea fa'aoga e puipuia e pusa afifi, o le a le fa'aleagaina i taimi masani e teu ai.

Ole au'ili'iliga o lo'o i luga e mana'omia ai mea fa'aoga e iai se fa'atinoga fa'apipi'i fa'apea ma se fa'ase'esega fa'apitoa.Ona o manaʻoga o le gaosiga ma le faʻaogaina, o mea faʻaoga e tatau foi ona i ai ni faʻamaufaʻailoga gaugau.I le faagasologa o le teuina ma le felauaiga, o mea faʻaoga e masani lava e le afaina, ma o mea faʻaoga e leai se lagolago lagolago e leai ni manaʻoga maualuga mo le faʻamalosi faʻamalosi o le pito o le pepa malo.O le mea lea, sei vagana ai manaoga faʻapitoa, o le tulaga faʻale-malo GB / 6543-2008 S- 2. Poʻo le faʻamalosi o le pito ma faʻailoga faʻalavelave faʻafuaseʻi i le B-2.1 e mafai ona faʻafetaui manaʻoga.

O se mamanu lelei o le afifiina o lona uiga o faatinoga eseese o le afifiina o oloa e lava lava e puipuia ai le oloa mai le gaosiga ma tufatufaina atu i lima o tagata faatau.O le tulituliloaina o le tele o afifi o le a mafua ai le faʻaumatia o punaoa, lea e le aoga le fautuaina.E faʻafefea ona ausia le maualuga i le va o le faʻaleleia o le lelei o oloa ma le faʻasaoina o punaoa, fua faʻatatau o mea mataʻutia, mamanu talafeagai ma le faagasologa, ma le faʻaogaina talafeagai o auala ia e foia ai le faʻafitauli.E faavae i luga o le poto masani ma le poto masani i le galuega, ua tuʻuina atu e le tusitala ni faʻataʻitaʻiga mo fesoʻotaʻiga ma talanoaga.

Fa'asagaga muamua:

Filifili se fua faatatau talafeagai o mea mata

O mea fa'aoga masani e fai i pepa fa'a'olo e leai ni mana'oga maualuga mo le mamafa o le pito ma le pa.E tatau ona e taumafai e filifili C, D, ma le E-vasega pepa faavae.O le a lava le umi o le faʻatinoga e fetaui ma manaʻoga, aua le tulituliloaina le malosi tele ma taumafai e aua le faʻaogaina le sizing.pepa faavae.Ona o le sizing faavae pepa e maualuga le malosi, ae o le faatinoga cushioning e le lelei, ma o le pito i luga o le pepa e lamolemole ona o le sizing, ma o le coefficient o feeseeseaiga ua faaitiitia, lea e faaitiitia aafiaga afifiina i se isi itu.O le mea lea, o pepa pepa maualuga e le talafeagai mo le faia o mea faʻaoga.

1. Mea fa'apipi'i fa'apipi'i

E masani lava ona fai ma pa pupuni.Ole mea mata e le mana'omia ona malo tele pe malosi tele.I se isi itu, o se mea vaivai e sili atu ona faʻaogaina i lona aafiaga faʻafefe.O mea faʻamalosi e sili atu le maualuga o le feteʻenaʻiga, lea e aoga e faʻaleleia ai le puipuiga o mea o loʻo i totonu.O mea fa'apipi'i fa'apipi'i e tele lava ina tu'u sa'o pe a fa'aoga, ma e mana'omia se tulaga fa'amaua'a.I le fua faatatau o meafaitino, e faaopoopo atu i le filifilia o pepa faavae e aunoa ma le fuaina, e tatau foi ona manatu le pepa faavae mafiafia mo le tulaga tutusa lelei o le pepa faavae.Ina ia aua neʻi faʻateleina le mamafa, e mafai ona e filifilia se pepa faʻavae ma se laʻititi laʻititi, ina ia mafai e mea faʻaoga ona faatumauina se tulaga saʻo lelei, lea e faʻaogaina i le gaioiga ma le afifiina o mea i le taimi o le afifiina, ma o le pepa faʻavae e sili atu ona lelei le faʻaogaina. fa'atinoga nai lo le pepa fa'avae fufusi, lea e sili atu ona fa'apipi'iina.teuina ma felauaiga.

mea fa'apipi'i fa'alava laupapa2

2. Mea gaugau

Pe a filifilia le fua faatatau o mea mataʻutia, e le gata o manaʻoga o loʻo i luga e tatau ona faʻamalieina, ae faʻapea foʻi ona o le gaugau o manaʻoga i le gaosiga ma le faʻaogaina, o le pepa faavae e manaʻomia le i ai o se teteʻe gaugau, ma taumafai e filifili se pepa foliga ma sina laʻititi. maualuga gaugau tetee mo le fua faatatau.Taumafai e aua ne'i filifili le fa'avasegaina o le pepa fa'avae, aemaise aua le fa'aogaina le sizing base pepa mo le fa'a'ala'au, aua o le fa'aputuina o le a fa'ateleina le avanoa e malepe ai pepa i luga.

I aso nei, e tele ituaiga o pepa faavae, ma o loʻo i ai le tele o filifiliga e filifili mai ai.Afai lava e te filifilia ma le faaeteete se fua faatatau talafeagai, o le a e mauaina le gafatia tele i le faaleleia atili o le tulaga lelei o oloa ma le faasaoina o punaoa.

mea fa'apipi'i fa'alava laupapa3

▲Siili eseese o mea fa'aoga

Fa'asagaga lua:

Filifili se faiga fa'aoga talafeagai

Mai le suʻesuʻega o loʻo i luga, afai e le lelei le gaugau o mea faʻapipiʻi e faia i pepa malo, o le a mafua ai le gau i le laina gaugau i le taimi o le gaosiga poʻo le faʻaaogaina.O le filifilia o se faiga fa'aoga talafeagai o se tasi lea o faiga e fa'aitiitia ai le gau.

 Faʻateleina le lautele o le laina faʻapipiʻi, ma le laina faʻapipiʻi lautele, i le faʻagasologa o le faʻaogaina, ona o le faʻateleina o le vaega faʻapipiʻi, o le faʻalavelave i le indentation o loʻo faʻasalalau, ma faʻaitiitia ai le avanoa o le gau i le indentation .O le fa'aaogaina o se mea faigaluega fa'ama'i, fa'aitiitia le ma'ai, e pei o se palasitika, e mafai fo'i ona fa'aitiitia le gau i le laina fa'amau.

Afai o gaugau o nei mea fa'aoga e gaugau i le itu lava e tasi, e mafai ona fa'aogaina le fa'agasologa o laina pa'i.I lenei auala, i le taimi o le gaioiga, o mea i itu uma e lua o le laina faʻapipiʻi o loʻo i ai se faʻamuamua muamua, lea e mafai foi ona faia se sao faapitoa i le faʻaitiitia o le gau.

Fa'asagaga tolu:

filifili se mamanu talafeagai

Pe a le mafaufauina le galuega lagolago o mea faʻaoga, o se auala lelei e faʻaleleia ai le gaugau teteʻe e ala i le filifilia o le indentation i le itu e tasi pe a mafai.

Mo le pepa fa'a'ala'au o lo'o gaosia e le laina gaosiga ma le masini mata e tasi, o le itu o le fa'apalapala e tutusa ma le fa'asagaga o le pepa fa'avae.Filifili le fa'ailoga i le itu lava e tasi ma le fa'a'au.A fa'agaioiina ma fa'aoga, e tatau ona gaugau le pepa fa'avae i le itu fa'aumi.

O le tasi e faapea o le longitudinal gaugau tetee o le pepa faavae e maualuga atu nai lo le transverse gaugau tetee, lea o le a faaitiitia le gau i le laina creasing.

O le lona lua o le fa'aitotonu i se itu e tutusa ma le itu fa'a'olo.O le a'afiaga fa'aloloa o mea i itu uma e lua o le fa'ailoga o lo'o i le itu umi o le pepa fa'avae.Talu ai e maualuga atu le malosi ta'i umi o le pepa fa'avae nai lo le malosi gau fe'avea'i, ua fa'aitiitia ai le vevesi i le gaugau.gau.I lenei auala, o le mea lava e tasi, e ala i mamanu talafeagai, e mafai ona faia se matafaioi e matua ese lava.

mea fa'apipi'i fa'alava laupapa4

Fa'asagaga fa:

Filifili se auala talafeagai e faʻaaoga ai

O mea fa'aoga e faia i pepa fa'a'au'au e iai le tele o le malosi ona o mea totino o meafaitino.A fa'aogaina mea fa'aoga, 'aua le fa'aogaina le malosi mai fafo e puipuia ai mai le malepelepe.A fa'aaogaina se mea e gaugau, e le tatau ona gaugau 180° i le taimi e tasi.

Talu ai o oloa pepa o mea e faʻaaogaina ai le hydrophilic, o le susū o le siosiomaga i le taimi o le faʻaaogaina ma le susu o mea faʻaoga o mea ia e aʻafia ai le gau o mea faʻaoga.O le susū o lo'o i totonu o pepa malo fa'a'ala'au e masani lava ile va (7% i le 12%).I tulaga o aafiaga, e sili atu ona talafeagai.O le siosiomaga poʻo meafaitino e mago tele, lea o le a faʻateleina ai le avanoa e malepe ai pepa malo.Ae e le faapea o le tele o le susu o le sili atu lea, o le susu tele o le a susu ai mea i totonu.O le mea moni, o le faʻaaogaina e masani lava ona faʻatinoina i totonu o le siosiomaga masani, o lea e tatau ai i le tagata faʻaoga ona faia ni faiga talafeagai e tusa ai ma le siosiomaga ma tulaga faʻapitoa.

O nei mea faʻapipiʻi ma mea gaugau e foliga mai e le taua ma e leʻi tosina atu i ai.A maeʻa faʻafitauli lelei, e masani ona faʻaaogaina le faʻaleleia atili o le pepa faʻavae e ausia ai le faʻamoemoega o le faʻaleleia o le lelei.O nisi e sui le pepa fa'avae i le pepa fa'avae maualuga ma le tele, e ono foia ai fa'afitauli e pei o le gau, ae fa'aitiitia ai isi fa'atinoga.O le a le gata ina le mafai ona foia le faafitauli autu, ae o le a faateleina ai foi tau ma mafua ai le otaota.

O mea faʻaoga i totonu o le afifi o loʻo faʻaaogaina i se aofaiga tele, pe a fai o nisi faʻaleleia laiti e faia i ai, o le a sili atu le aoga o punaoa muamua.


Taimi meli: Mati-03-2023